Linkovi

Delta naplaćivala za dodatnu prtljagu američkim vojnicima koji su se vraćali s bojišnice


Delta naplaćivala za dodatnu prtljagu američkim vojnicima koji su se vraćali s bojišnice

Delta se ispričala i trenutno promijenila svoju politiku - pripadnici oružanih snaga koji se vraćaju s bojišnica sada mogu besplatno ponijeti četiri torbe

Ogorčenje u američkoj javnosti izazvala je vijest da je američka avio-kompanija Delta pripadnicima oružanih snaga koji su se vraćali s bojišnica u Afganistanu naplatila stotine dolara za dodatnu prtljagu. Pri povratku kući narednicima Fredu Hillikeru i Robertu O`Hairu rečeno je da moraju platiti po 200 dolara iz vlastitog džepa za četvrtu torbu. U njihovom slučaju četvrta torba bila je spremnik za oružje.

Njihova postrojba od 34 vojnika trebala je platiti ukupno 2,800 dolara. Kad su video-zapisi o ovom iskustvu postavljeni na Internet tisuće građana ljutito su reagirale prema avio-prijevozniku Delti, a situacija je poprimila dodatne razmjere kad su o ovom slučaju izvijestili svi vodeći američki mediji. Rezultat: Delta se ispričala i trenutno promijenila svoju politiku - pripadnici oružanih snaga koji se vraćaju s bojišnica sada mogu besplatno ponijeti četiri torbe.

XS
SM
MD
LG