Linkovi

Konvencija hakera zatražila od federalnih uposlenika da ne dolaze na skup


Američki hakeri kažu da im je potrebno neko vrijeme da se odvoje od agencija američke savezne vlade, koja ih često upošljava radi njihovih odličnih špijunskih vještina.

Na godišnjoj konvenciji kompjutorskih hakera, nazvanoj DEF CON, redovito prisustvuju stručnjaci za kompjutorsku bezbjednost, novinari, zastupnici prava na privatnost i hakeri - kao i predstavnici raznih agencija federalne vlade. Medjutim, u komentaru koji je objavio na web stranici Konvencije, jedan od njenih osnivača, Jeff Moss, je ovaj puta zatražio od federalnih uposlenika da ne dolaze.
On je kazao da su nedavna otkrića o tajnim američkim programima praćenja i nadgledanja, učinila da se hakerska zajednica osjeća nelagodno zbog odnosa s vladom , te dodao da bi svako trebao malo razmislilti o tome kako se došlo do ovoga, i šta bi trebalo uslijediti. Moss je inače savjetnik za bezbjednost pri vladinom Ministarstvu za domovinsku sigurnost.
Ove godine se DEF CON održava u Las Vegasu s početkom 2. augusta, a smatra se najjvećim godišnjim skupom hakera , s više od 10 hiljada sudionika.
XS
SM
MD
LG