Linkovi

Dee Dee Bridgewater pjeva u čast Billie Holiday


Dee Dee Bridgewater kaže da je Billie Holiday inspirirala jazz i blues izvođače diljem svijeta i ovaj je album njen pokušaj odavanja počasti pjevačici koji je omogućila njoj i drugima da postanu uspješni glazbenici

7. travanja obilježena je 95. godišnjica rođenja legendarne jazz pjevačice Billie Holiday. Novi album posvećen Billie Holiday od strane nagradjivane pjevačice Dee Dee Bridgewater podsjeća nas na njenu trajnu glazbenu ostavštinu.

Ako netko pozna glazbu Billie Holiday, to je Dee De Bridgewater. Prije vise od dvadeset godina, dobila je odlične kritike za ulogu Billie Holiday u kazališnoj predstavi u Londonu i Parizu, pod naslovom Lady Day. Radeći na obnovi te predstave na Brodwayu, Dee Dee je snimila 12 novih aranžmana čuvenih skladbi Billie Holiday.

Billie Holiday, rodila se gradu Baltimore u saveznoj državi Maryland, pod imenom Elenora Fagan. Proslavila se kao pjevačica ljubavnih pjesma i skladateljica u kasnim 1930-tim sa skladbama kao sto su Fine and Mellow koje su nedavno obnovljene na albumu Dee Dee Bridgewater pod naslovom "Eleanora Fagan To Billie With Love From Dee Dee Bridgewater'.

Na albumu se takjoder nalaze omiljene skladbe Billie Holiday kao sto su Lover Man, Youve Changed, Dont Explain i God Bless The Child, kao i dirljiva obrada njene hita skladbe Strange Fruit. Bridgewater navodi da je Billie Holiday inspirirala jazz i blues izvodjace diljem svijeta, te kaze da je ovaj album bio njen pokusaj odavanja počasti pjevačici koji je omogućila njoj i drugima poput nje da postanu uspješni pjevači.

Čujmo Dee Dee Bridgewater u izvedbi jazz standarda, skladbe All Of Me, koji je Billie Holiday snimila zajedno s saksofonistem Lesterom Youngom. Na njoj je prate njen omiljeni prateći sastav, klavirist Edsel Gomez, basist Christian McBride, bubnjar Lewis Nash, i James Carter na saksofonu, flauti i klarinetu.

XS
SM
MD
LG