Linkovi

Debitantski singl Eastona Corbina 'A Little More Country' dosegao je prvo mjesto top liste country glazbe


Debitantski singl Eastona Corbina 'A Little More Country' dosegao je prvo mjesto top liste country glazbe
Debitantski singl Eastona Corbina 'A Little More Country' dosegao je prvo mjesto top liste country glazbe

Ne dešava se često da se nekog novog pjevača odmah usporedi s 'kraljem country glazbe' Georgeom Straitom. To se, međutim, dogodilo Eastonu Corbinu

Ne dešava se često da se nekog novog pjevača odmah usporedi s 'kraljem country glazbe' Georgeom Straitom. To se, međutim, dogodilo Eastonu Corbinu.

Debitantski singl Eastona Corbina 'A Little More Country Than That' dosegao je prvo mjesto top liste country glazbe. Premda nije autor skladbe, Easton Corbin kaže da ona pokazuje upravo njegov karakter – 'ono što je on'.

Easton je odrastao u ruralnom okrugu Gilchrist na Floridi. Roditelji, kao i djed i baka, upoznali su ga s glazbom legendi tradicionalnog countryja - Merlea Haggarda, Keitha Whitleya i George Jonesa. Dok je studirao agronomiju na sveučilištu Floride, Easton Corbin je često odlazio u Nashville. Nakon što je diplomirao, oženio se i mjesec dana kasnije za stalno se preselio tamo, u središte američke country glazbe.

Nije trebalo dugo da dodje do audicije i ugovora s diskografskom kućom Mercury Nashville. U vrijeme kada je country-pop dominantni žanr, ta je kuća omogućila Eastonu da ostane vjeran svojim tradicionalnim korijenima: „Kad smo išli raditi ovaj album, cilj je bio učiniti ga tradicionalnim a u isto vrijeme i svježim. Čini mi se da ispunjava određenu prazninu u glazbenoj ponudi, no što ja znam o tome?! Ja jednostavno radim ono što znam i što volim.“

Easton Corbin je na albumu supotpisao četiri skladbe. U studiju je suradjivao s nagradjivanim skladateljem i producentom Carsonom Chamberlainom, bivšim članom sastava Keitha Whitleya. Carson je najviše poznat po hitovima koje su izvodili Alan Jackson i George Strait, te produciranju albuma Marka Willsa i Billyja Curringtona.

Corbin kaže da je o karijeri country glazbenika počeo sanjati kao dijete: „Izdati prvi album je uistinu uzbudljivi trenutak u mom životu, to je ostvarenje mog sna.“

Easton Corbin je dobio priliku nastupati na turneji Brada Paisleya, koja će trajati od kraja svibnja do rujna. S debitantskog albuma Eastona Corbina, poslušajmo novi singl, skladbu Roll With It.

XS
SM
MD
LG