Linkovi

Holivudska verzija britanskog hita iz 2007. "Smrt na sprovodu"


Holivudska verzija britanskog hita iz 2007. "Smrt na sprovodu"
Holivudska verzija britanskog hita iz 2007. "Smrt na sprovodu"

U holivudskoj verziji, producent i glavna zvijezda filma Chris Rock priču je premjestio u Los Angeles, u dom jedne crnačke obitelji iz srednje klase, no zaplet radnje je ostao praktički isti

Obitelj se okupi na pokop oca, no suparništvo braće i dugo zakopane tajne pretvaraju prigodu koja bi trebala biti ozbiljna i tužna u - poludjelu komediju. Alan Silverman za nas je pogledao ovu američku obradu britanske farse iz 2007., naslovljenu - poput starinskog krimića - "Smrt na sprovodu."

Dan sahrane ne počinje dobro za Aarona - koga glumi Chris Rock. Kao najstariji sin, on želi da ispraćaj njegovog oca bude svečan i pun poštovanja, pred očima čitave obitelji koja se okupila sa svih strana zemlje. Tu je njegova majka, ožalošćena udovica koju može utješiti samo njezin ljubimac, Aaronom mlađi i daleko uspješniji sin Ryan. Tu je i vrlo šarolika skupina svakojakih rođaka, među kojima i jedan vrlo čangrizavi ujak. No, među uzvanicima je i jedan stranac čija veza s obitelji - posebice s pokojnikom - izaziva opću pometnju.

Peter Dinklage glumi misterioznog uzvanika, ponajvljajući tako ulogu koju je igrao i u originalnoj, britanskoj verziji filma, koja se zbiva u jednoj uštogljenoj obitelji iz visoke klase. U holivudskoj verziji, producent i glavna zvijezda filma Chris Rock priču je premjestio u Los Angeles, u dom jedne crnačke obitelji iz srednje klase, no zaplet radnje je ostao praktički isti. Neil LaBute - filmski autor poznat po prlično mračnim dramama - redatelj je nove obrade, za koju tvrdi da je napravljena u sklasu s najvećim poštovanjem prema originalu i njegovom redatelju, Franku Ozu.

Mlađeg Aaronovog brata, maminog ljubimca, glumi Martin Lawrence, dok Tracy Morgan tumači lik dobronamjernog, ali nespretnog i nesposobnog rođaka. Glumačka postava je iznimno brojna, a ističu se Danny Glover, Zoe Saldana, Columbus Short, Regina Hall, Luke Wilson i Keith David. Glazbu je skladao Christophe Beck.

XS
SM
MD
LG