Linkovi

Dave Koz 'Hello tomorrow'


Київська Барахолка. Фото Недзельницького Андрія
Київська Барахолка. Фото Недзельницького Андрія

Saksofonist Dave Koz slavi 20. godišnjicu snimanja svog debitantskog albuma, radeći ono što radi najbolje – stvarajući glazbu

Novi album Davea Koza, “Hello tomorrow”, pomalo je filozofske prirode, s posebnim naglaskom na prolazak vremena, i različitim životnim promjenama. Za svoju jazz baladu, “The journey”, napisao je “kad se malo bolje sagleda, ne radi se toliko o odredištu prema kojem se krećemo, koliko iskustvima koja skupljamo uz put”.

Dave Koz također predlaže da pred sebe postavimo sve veće ciljeve. Takvo ga je razmišljanje inspiriralo da napiše skladbu “Think big”. U toj skladbi Davu Kozu pridružili su se Christian Scott, na trubi, Brian Culberston na trombonu, kao i basist Marcus Miller, te guitarist Keb Mo. Posebni gosti na ovom albumu uključuju i zvijezde suvremenog jazza, Boney James, Lee Ritenoura, Jeffa Loebera, te Paula Jacksona Juniora. Uz njih se pojavljuju i veterani popa Herb Alpert, Jonathan butler i Ray Parker Junior.

Dave Koz znatno je uznapredovao od vremena kada je svirao saksofon u jazz bendu svog brata, kada mu je bilo 15 godina. Od 1990, on je solo glazbnik, a izdao je više od desetak solo albuma, te nekoliko singlova koji su se našli na top 40 ljestvicama. Osnovao je svoju vlastitu diskografsku kuću, te je bio voditelj raznih smooth jazz radijskih emisija, uključujući i “Dave Koz morning show”, kojeg je vodio šest godina. 2009 dobio je i svoju zvijezdu na hollywoodskom bulevaru slavnih, koja se nalazi točno ispred ulaza u njegovu bivšu diskografsku kuću Capitol Records.

Dave je nadavno krenuo na turneju pod naslovom “Dave Koz and friends, a smooth jazz Christmas 2010”. U skladbi “Start all over again” Daveu se pridružila pjevačica Dana Glover.

XS
SM
MD
LG