Linkovi

Date Night - nova komedija Tine Fey i Stevea Carella


Date Night, Steve Carrell
Date Night, Steve Carrell

Steve Carell glumi u hit seriji Ured - američkoj verziji istoimene britanske serije. Njegova partnerica Tina Fey - koja se proslavila u humorističkoj emisiji Subotom uvečer uživo, posebice svojom interpretacijom Sare Palin.

Bračni par iz predgrađa u New Jerseyu čezne za romantičnim izlaskom u New Yorku. Ali, stvari krenu naopako kad se nađu upetljani s jednim mafijaškim zločincem, korumpiranim policajcima i ucjenom. Umjesto zabave, slijedi im bijeg pred zlikovcima. No, kako glavne uloge tumače komičari Tina Fey i Steve Carell, sve završava sretno u filmu u filmu "Date Night", Večer za izlazak, koji je za nas pogledao Alan Silverman.

Phil i Claire Foster su brižni roditelji svojoj djeci, ali jednu večer u tjednu redovito posvećuju sami sebi, izlaskom, najčešće, u lokalni restoran, gdje, po običaju, opet razgovaraju uglavnom o djeci. Jednog dana, Phil odluči učiniti nešto romantičnije - povest će suprugu u mondeni restoran u kojemu je vrlo teško dobiti rezervaciju. No, on se uzda u sreću. Na koncu, kad dođu u restoran, nema slobodnog stola i ostaje im samo da provedu sate uz šank, čekajući da se neki stol oslobodi. Međutim, kad se na poziv konobarice ne javi jedan par za koji je stol bio rezerviran, Philu padne na pamet da se krivo predstavi i dobije taj stol.

Stol zaista i dobiju, predstavivši se kao gospodin i gospođa Tripplehorn. No, zajedno s probranim jelima stižu i dva mračna lika koji im - očito ih zamijenivši s nekim drugim! - planiraju mračnu sudbinu u podjednako mračnoj pobočnoj uličici. Našim junacima, međutim uspijeva pobjeći i od tog trenutka film se pretvara u apsurdnu avanturu kakvu si niti jedan od sudionika nije ni mogao zamisliti.

Steve Carell glumi u hit seriji Ured - američkoj verziji istoimene britanske serije. Njegova partnerica Tina Fey - koja se proslavila u humorističkoj emisiji Subotom uvečer uživo, posebice svojom interpretacijom Sare Palin - glumi u jednoj drugoj hit seriji, 30 Rock. Oboje su svoj komičarski dar obilato iskoristili za improvizacije svojih dijaloga.

Redatelj filma Date Night, Shawn Levy, iskusan je u žanru akcijskih komedija. Njegova ranija ostvarenja uključuju najnoviju verziju Pink Panthera, kao i dva filma iz serije Night At The Museum. U sporednim ulogama se pojavljuju James Franco i Mila Kunis kao pravi bračni par Tripplehorn, te Mark Wahlberg kao stručnjak za sigurnost s izgledom i ponašanjem playboya koji našim junacima pomaže u bijegu. Na kraju, u ulozi njujorškog policijskog inspektora koji pokušava unijeti red i logiku u čitavu apsurdnu situaciju pojavljuje se Taraji P. Henson.

XS
SM
MD
LG