Linkovi

Dana Perino: sjećanja na Bijelu kuću Georgea Busha


Dana Perino
Dana Perino

Majka gospođe Perino prisjetila se da je ona kao šestogodišnja djevojčica, po dolasku u Washington, kad je vidjela Bijelu kuću, kazala da bi tamo voljela raditi

Dana Perino bila je glasnogovornica bivšeg predsjednika Georgea Busha mlađeg, a sada je članica Upravnog odbora američke Agencije za emitiranje radio i televizijskih programa u inozemstvu. U intervjuu za Glas Amerike odgovarala je na pitanja o razdoblju kad je radila u Bijeloj kući.

Pitali smo je smatra li da je, kao prva žena na položaju glasnogovornice Bijele kuće u republikanskoj administraciji, uspješno obavila posao i je li to bila neka vrsta prekretnice.

„Ne mislim baš tako”, kazala je gospođa Perino i pojasnila da se to se već dogodilo na nekim drugim mjestima, na kojima su već probijene takve barijere. Prva žena koja je bila glasnogovornica Bijele kuće bila je De De Mayers, koja je služila u administraciji demokratskog predsjednika Billa Clintona. "Ona je otvorila taj put," nastavila je gospođa Perino, "ja sam bila druga i to je također bila neka vrsta novosti, ali potom će doći treća osoba i to više neće biti neka velika stvar. U svakom slučaju, mislim da je to dobro za našu zemlju.“

Majka gospođe Perino prisjetila se da je ona kao šestogodišnja djevojčica, po dolasku u Washington, kad je vidjela Bijelu kuću, kazala da bi tamo voljela raditi. Pitali smo je li njen rad u Bijeloj kući bio ono što je zamišljala i bi li to ponovno radila.

„Nikada nisam pomislila da ću raditi u Bijeloj kući čak i kada sam počela karijeru i dobila priliku da radim u medijima, a potom u Kongresu, kao glasnogovornica kongresnika iz moje matične savezne države Kolorado," ističe gospođa Perino. "Kada me ljudi pitaju da li bih se vratila u Bijelu kuću," dodaje ona, "pokušam im objasniti da nisam išla u Bijelu kuću da bih bila glasnogovornica nego radila za predsjednika Busha. On je bio čelnik kojem sam vjerovala, koji me je inspirirao da budem bolja osoba i pomogao mi da ostvarim san - da služim javnosti više nego što sam ikad pomišljala."

Gospođu Perino pitali smo kakav bi savjet mogla dati drugima ženama koje bi poželjele sličnu karijeru.

„Prije svega, treba biti iskren prema sebi i realan čime god da se bavite," naglašava gospođa Perino te dodaje: "Kad sam shvatila da su moja politička sklonost i ideologija konzervativne prirode, osjetila sam da sam se na neki način oslobodila i sve mogućnosti koje sam kasnije imala u životu ukazale su mi se zbog toga što sam nastupala veoma iskreno,” kaže bivša glasnogovornica predsjednika Georgea Busha, Dana Perino.

XS
SM
MD
LG