Linkovi

Da li je to telefon? Ili kamera? Ili oboje?


Svjetski sajam mobilne telefonije u Barceloni okupio 1400 proizvođača i 65 tisuća posjetilaca

Jel' telefon? Ili kamera? Svega toga i u najrazličitijim kombinacijama ima na Svjetskom kongresu mobilne telefonije, u Barceloni, najvećem skupu te industrije koji privlači više od 1400 međunarodnih izlagača i preko 60 tisuća posjetilaca. Nokia izlaže svoj najnoviji model Lumije, 610, mobitel namijenjen prvenstveno mladima. No, najveća zvijezda u paviljonu ove finske kompanije je njezin novi 'pametni' mobitel PureView, opremljen kamerom s 41 mega-pikselskim senzorom. Uz fotografije s maksimalno 38 miliona piksela, ovaj mobitel može snimati i high-definition video, a sve pomoću HD leća Carl Zeiss.

Nokia nije jedini proizvođač mobitela koji je u Barcelonu donio nešto novo. Motorola pokazuje, riječima glasnogovornika firme, nešto stvarno posebno: „To je Motorola RAZR, nevjerojatno tanak, nevjerojatno moćan, sa QHD super AMOLED ekranom. Sve to skupa stane u mobitel debljine samo 7 milimetara. Stražnja strana mu je napravljena od Kevlara, nevjerojatne čvrstoće i izdržljivosti.“

Samsungov 'pametni' telefon iz linije Galaxy ne samo da snima fotografije i video, nego se može koristiti i kao video projektor. Ugrađena aplikacija projicira snimke, pa čak i igre na gotovo sve površine.

LG-jev novi mobitel Optimus 4X HD dolazi sa četverojezgrenim procesorom, 4G prijemnikom, a pokreće ga najnovija verzija Androida. Uz to ima ekran od 4,7 inča da bi se – kako kažu – zaista sve vidjelo!

Android operativni sistem za mobilne naprave, uključujući mobitele i tablet kompjutere, postaje sve popularniji i korišteniji sa više od 300 miliona korisnika širom svijeta... dnevno 850 tisuća novih! Najnovija verzija nosi vrlo zamamni naziv – Sladoledni sendvič!

Japanski elektronički div Sony vraća se mobilnoj telefoniji po prvi put nakon raspada suradnje s Ericssonom novim mobitelima Xperia P i U, koji biti potpuno integrirani u kućni zabavni sistem. Čak ih se kod kuće može kontrolirati televizijskim daljinskim upravljačem!

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG