Linkovi

Ivo Sanader pred sucem u Salzburgu odbacio sve optužbe


Austrijski policajac unosi u sudnicu odjeću bivšeg hrvatskog premijera u petak 10. prosinca
Austrijski policajac unosi u sudnicu odjeću bivšeg hrvatskog premijera u petak 10. prosinca

Odvjetnik Suppan rekao je da je Sanader pred istražnim sucem izjavio kako se u trenutku uhićenja nije nalazio u bijegu već se vraćao u Hrvatsku gdje se htio predati pravosudnim organima

Ivo Sanader danas je saslušan pred istražnim sucem u Salzburgu i odbacio je sve optužbe koje mu se stavljaju na teret. Saslušanje je obavljeno uz nazočnost njegova austrijskog odvjetnika Wernera Suppana. Dežurni sudac utvrđivao je samo postoje li, uz međunarodnu tjeralicu koja je raspisana za Sanaderom, svi potrebni podaci o osnovanoj sumnji u izvršenje kaznenih djela. Sanaderu je nakon toga određen četrnaestodnevni pritvor.

U razgovoru za austrijsku novinsku agenciju APA, odvjetnik Suppan je rekao da se nije govorilo o ubrzanom procesu izručenja na saslušanju, jer se prema austrijskom zakonu takav potez tek razmatra na drugom saslušanju koje će se održati za dva tjedna. Suppan je rekao za istu novinsku agenciju da je Sanader samouvjeren, dobro raspoložen i da je na saslušanju bio vrlo koncentriran.

Odvjetnik bivšeg hrvatskog premijera je također rekao kako je Sanader pred istražnim sucem izjavio da se u trenutku uhićenja nije nalazio u bijegu već se vraćao u Hrvatsku gdje se htio predati pravosudnim organima. Sličnu je izjavu dao za NOVA TV i Sanaderov mlađi brat Miroslav koji se u trenutku uhićenja nalazio s njim u automobilu. Rekao je da je vozilo zaustavljeno dok se kretalo u smjeru Zagreba.

XS
SM
MD
LG