Linkovi

Uhapšena jedna osoba osumnjičena za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici


Policijski istražitelji ispred tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore.
Policijski istražitelji ispred tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore.

Crnogorska policija saopštila je u subotu da je uhapsila tridesetjednogodišnjeg P.M. iz Podgorice, osumnjičenog da je učestvovao u kopanju tunela koji vodi do depoa Višeg suda u Podgorici.

Iz Uprave policije je saopšteno da uhapšenom P.M. na teret stavljaju "krivična djela zločinačko udruživanje, teška krađa i sprječavanje dokazivanja putem pomaganjem".

"U zakonskom roku će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje", piše u saopštenju policije.

Policija je ranije saopšteno da traga za najmanje šest osoba osumnjičenih za kopanje 31 metar dugog tunela do sudskog depoa koji je otkriven 11. septembra.

Predsjednik suda Boris Savić, koji je prvobitno rekao da iz depoa nakon pljačke ne nedostaje “gotovo ništa”, u kasnijoj izjavi početkom ove sedmice je kazao da nedostaje oružje iz nekoliko krivičnih postupaka.

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić kazao je u petak da su identifikovali osumnjičene za kopanje tunela do depoa Višeg suda u Podgorici, kao i da "većina tih lica dolazi iz Srbije i svakako su imali pomagače iz Crne Gore".

Adžić je kazao da je zbog sumnje da su prokopali tunel, podnijete krivične prijave protiv Veljka Markovića (1991), Milana Markovića (1970), Dejana Jovanovića (1993) i Vladimira Erića (1991).

On je, također, saopštio da su prijave podnijete i protiv dvije N.N. osobe, dodajući da ima još najmanje pet lica koja su učestvovala u ovoj krivičnoj radnji.

Depo Višeg suda u Podgorici obijen je 11. septembra. U depou se čuvaju dokumenta i predmeti krivičnih dela kao dokazni materijal i oko 9,5 tona droge, od čega dve tone kokaina i sedam tona marihuane.

Tunel dugačak gotovo 30 metara vodio je od sudskog depoa do stana u suterenu zgrade u centru Podgorice.

XS
SM
MD
LG