Linkovi

Amfilohije pozitivan na koronavirus, smješten u bolnicu


Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije glasa na izbornom mestu u Cetinju, 30. avgusta 2020
Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije glasa na izbornom mestu u Cetinju, 30. avgusta 2020

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije pozitivan je na koronavirus i nalazi se na liječenju u Kliničkom centru Crne Gore u Podgorici, saopštila je Mitropolija crnogorsko-primorska (MCP) kasno u utorak.

Iz MCP su saopštili da je 82-godišnji Amfilohije u utorak ušao u cetinjsku bolnicu "Danilo I" radi rutinske zdravstvene kontrole, a povodom planiranja njegovih predstojećih aktivnosti, kao i da je prethodne dane proveo u kućnoj izolaciji, pod neprekidnim ljekarskim nadzorom.

"Iako je njegovo opšte zdravstveno stanje i danas utvrđeno urednim (bez značajnijih poteškoća), a on se lično dobro osjeća, covid-test je potvrdio da je vladika inficiran ovim virusom, pa je, baš iz tih razloga, on prevezen u KBC Podgorica”, saopštila je Mitropolija, navodeći da će u toj bolnici, “zbog povoljnijih uslova liječenja, biti smješten sve dok traje infekcija”.

MCP u saopštenju ističe “opšte mišljenje ljekara, da je Amfilohijevo zdravstveno stanje, s obzirom na pozitivan rezultat testa - sasvim stabilno i pod kontrolom”.

"Pozivamo braću i sestre na usrdnu molitvu punu vjere i ljubavi - kako za mitropolitovo što skorije ozdravljenje, tako i za zdravlje i napredak svih oboljelih", zaključuje MCP.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG