Linkovi

U BiH 57 novozaraženih korona virusom


U posljednja 24 sata u Bosni i Hercegovini (BiH) registrirano je 57 novih slučajeva zaraze korona virusom, objavili su entitetski zavodi za javno zdravstvo.

U Federaciji BiH (FBiH) testirana su 683 uzorka, od kojih je 39 pozitivno na COVID-19.

Novi slučajevi registrirani su u Zeničko-dobojskom, Srednjobosanskom, Tuzlanskom i Kantonu Sarajevo.

Na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) testirano je 279 uzoraka, pozitivno je bilo 23, od kojih je iz Sarajeva 16.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo (KS) uputio je apel stanovnicima da primjenjuje propisane mjere i preporuke.

Krizni štab Ministarstva zdravstva Tuzlanskog kantona (TK) pokrenuo je proceduru proglašenja epidemije korona virusa na tom području zbog konstantnog rasta broja zaraženih, potvrdila je resorna ministrica Dajana Čolić.

U Federaciji BiH do sada je testirano 42.252 uzorka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.227 osoba.

Zaključno sa današnjim danom (četvrtak 11. juni), u Federaciji BiH oporavljeno je 980 pacijenata, dok je trenutno aktivno 207 slučajeva pozitivnih na COVID-19.

U Republici Srpskoj (RS) korona virus potvrđen je kod 18 osoba, nakon što je izvršeno testiranje 324 laboratorijska uzorka.

Prema mjestu prebivališta, šest osoba je iz Banje Luke, po tri iz Zvornika i Šamca, po dvije iz Kotor Varoša i Doboja i po jedna iz Modriče i Prijedora.

Do sada je u RS potvrđeno 1.585 slučajeva virusa korona, a preminulo je ukupno 117 osoba kod kojih je potvrđen test na COVID-19.

Oporavilo se 1.104 osoba, što predstavlja 69,05 posto od ukupnog broja potvrđenih slučajeva infekcije.

Testirano je 31.257 osoba.

Prema podacima Ministarstva civilnih poslova BiH u toj zemlji do sada je registrirano 2.822 slučajeva zaraze korona virusom.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG