Linkovi

Sajam elektronike u Las Vegasu: Spravice koje mijenjaju način komunikacije


Sajam elektronike u Las Vegasu: Spravice koje mijenjaju način komunikacije
Sajam elektronike u Las Vegasu: Spravice koje mijenjaju način komunikacije

Na tržište izlazi više od 20 hiljada novih proizvoda, a najveću pažnju privlače ultra tanki laptop kompjuteri Ultrabook, takozvani pametni televizori visoke rezolucije, kao i inovativni sistemi.

Hiljade kompanija iz cijelog svijeta su se predstavile na ovogodišnjem sajmu elektronike u Las Vegasu. Njihov cilj je, kako kažu, izmijeniti način na kojeg živimo.

Las Vegas, dom blještavim svjetlima, mega kockarnicama, i na nekoliko dana, domaćin sajma najsuvremenije tehnologije na svijetu. Na tržište izlazi više od 20 hiljada novih proizvoda, a najveću pažnju privlače ultra tanki laptop kompjuteri Ultrabook, takozvani pametni televizori visoke rezolucije, kao i inovativni sistemi. Mnogo se priča i o novim pametnim telefonima Windows.

Ovdje možete vidjeti stvari koje su meni najvažnije, kaže Steve Ballmer, izvršni direktor kompanije Microsoft.

Windows telefoni su dugo zaostajali za Applovim Iphoneima i Android mobitelima, ali gospodin Ballmer je uvjeren da će se prodaja povećati.

Paznju privlace pametni televizori....
Paznju privlace pametni televizori....

Zaista vjerujem da je mobitel Windows prvi mobitel koji na prvo mjesto stavlja ljude, kaže Steve Ballmer.

I proizvođači automobila slijede isti trend. Izvršni direktor kompanije Mercedes Benz Dieter Zetsche kaže

Upravo kao što pametni telefon može biti mnogo više od sredstva za komunikaciju, tako i pametni automobil može biti mnogo više od sredstva za prevoz. Vaš automobil će svoje usluge i aplikacije modernizirati putem interneta, kaže gospodin Zetche.

...i pametni automobili
...i pametni automobili

Međutim na ovom sajmu nisu predstavljene neke od vodećih tehnoloških kompanija, među njima je i Apple. Predstavnici Microsofta kažu da sljedeće godine neće učestvovati na sajmu. Tim Doyle iz Udruženja za potrošačku elektroniku kaže da će tehnologija i dalje dovoditi do velikog uzbuđenja.

Znamo da postoje mnogi izlagači koji žele ovdje imati štand ili održati jedan od govora, i uzbuđeni smo u pogledu budućnosti. 2013 ćemo imati još jedan veliki sajam, kaže Tim Doyle.

Las Vegas će tada izložiti dodatne tehnološke spravice koje će privući pažnju kupaca i izmijeniti način na kojeg ljudi komuniciraju sa svijetom.

XS
SM
MD
LG