Linkovi

Long Line of Heartaches, prvi album Connie Smith od 1998. godine


Long Line of Heartaches, prvi album Connie Smith od 1998. godine
Long Line of Heartaches, prvi album Connie Smith od 1998. godine

Novi album Connie Smith zvuči kao pravi country, kao nešto što je moglo biti snimljeno u bilo kojem periodu u proteklih 50 godina

Legenda show businessa, Dolly Parton jednom je prilikom izjavila da postoje samo tri prave pjevačice – Barbara Streisand, Linda Ronstadt i Connie Smith. Sve mi ostale, kazala je, samo se pretvaramo da znamo pjevati. Connie Smith upravo je objavila svoj prvi album novih pjesama od 1998. i tek drugi od 1978.

Kada je 23-godišnja Connie Smith ušla u studio davne 1964. godine, i snimila pjesmu pod naslovom “Once a Day,” nitko nije mogao ni sanjati da će ta skladba postati jedan od najpoznatijih singlova u povijesti country glazbe.

“Once a Day” bio je prvi debitantski singl jedne country pjevačice koji je izašao na prvom mjestu Billboardove ljestvice, a na tom se mjestu zadržao punih osam tjedana. 47 godina kasnije, još uvijek je jedini debitantski singl kojem je to uspjelo.

U devet godina nakon izdavanja svoje prve skladbe, Connie Smith napravila je seriju albuma, i izdala 20 skladbi koje su se našle među Top 10 na ljestvicama. A onda je okrenula leđa slavi, i posvetila se svojoj obitelji. Što ovaj novi album čini još značajnijim.

Sada, u 70-oj godini, Connie Smith nije izgubila skoro ništa od svog previdnog glasa, iz 60-ih godina prošlog stoljeća. Upravo je zato producent Marty Stuart, inače njen suprug, odlučio da baš taj glas bude centralna točka njenog novog albuma “Long Line of Heartaches”.

“You and Me”, jedna je od pet pjesama na ovom albumu, koju je Connie napisala zajedno sa svojim suprugom Martyjem. Pisanje ostatka albuma povjerili su velikim tekstopiscima među kojima su pokojni Harlan Howard, i Dallas Frazier, koji je Connie rekao da nije napisao niti jednu pjesmu već 30 godina, a za ovaj album je napisao skaldbu “A Heart Like You”. Connie Smith kaže da je ovo Frazierova 69-a skladba koju je ona snimila.

Album “Long Line of Heartaches” snimljen je u poznatom nashvillskom RCA Studio B, istom onom u kom je Connie snimila i svoje ranije hitove. Ovaj album i zvuči kao nešto iz onih dana, jer radi se o pravim country pjesmama, koje zvuče kao skladbe koje su mogle biti snimljene u bilo kojem periodu, u posljednjih 50 godina.

Kritičari diljem svijeta hvale ovaj album. Tijekom svoje duge karijere, Connie Smith bila je nominirana za 11 nagrada Grammy, no niti jednu nije dobila. Možda će joj se sreća nasmješiti s ovim novim albumum.

XS
SM
MD
LG