Linkovi

Republikanci osvojili još jedno mjesto u Zastupničkom domu


Bob Turner okružen pristašama nakon izborne pobjede
Bob Turner okružen pristašama nakon izborne pobjede

Novajlija u politici Bob Turner pobjedio je iskusnog demokrata u izbornoj jedinci u New Yorku u kojoj su republikanci zadnji put pobjedili daleke 1920.

Republikanci su osvojili još jedno mjesto u Zastupničkom domu Kongresa. Na posebnim izborima za jedno zastupničko mjesto države New York pobijedio je umirovljeni direktor jedne kablovske televizijske mreže Bob Turner. Ovaj početnik u politici pobjedio je iskusnog demokrata Davida Weprina o izbornoj jedinci u kojoj su republikanci zadnji put pobjedili daleke 1920!

Ovo su mjesto tijekom povijesti držali neki istaknuti demokrati poput aktualnog senatora Chucka Schumera i nekadašnje potpredsjedničke kandidatkinje Geraldine Ferraro. Posljednji je bio Anthony Weiner koji je dao ostavku u lipnju nakon što se otkrilo da je nekim ženama upućivao fotografije razgolićenog sebe putem Twittera.

Nije pomoglo ni to što je bivši predsjednik Bill Clinton snimljenom telefonskom porukom pozivao demokratske glasače da podrže njihovog kandidata. Posebni izbori održani su u Nevadi gdje je pobjednik također bio republikanac no u ovom slučaju nema promjene u odnosu snaga jer su republikanci već držali to mjesto.

XS
SM
MD
LG