Linkovi

CNN počeo da otpušta zaposlene


Logo kablovske mreže CNN
Logo kablovske mreže CNN

Izvršni direktor CNN-a, koji je u vlasništvu kompanije Warner Bros Discovery, objavijestio je zaposlene u dopisu u srijedu da su u toku otkazi u toj kablovskoj mreži, prenosi agencija Reuters pozivajući se na mail u koji je imala uvid.

Chris Licht je u dopisu naveo da će ograničeni broj pojedinaca, uglavnom honorarni saradnici, biti obaviješteni u srijedu da su dobili otkaz, a "pogođeni" su i stalno zaposleni u četvrtak.

„Znam da ove promjene pogađaju i kolege koje odlaze i one koji ostaju. I mi imamo resurse da vas podržimo”, napisao je Licht.

Smanjenje broja zaposlenih u CNN-u bilo je očekivano i događa se u trenutku kada kompanije pokušavaju da smanje troškove i broj radnika dok se pripremaju za usporavanje ekonomije.

Licht je još u oktobru upozorio na promjene u CNN-u, pozivajući se na „rasprostranjenu zabrinutost zbog globalnih ekonomskih prognoza”.

„Promjene će pogoditi ljude, budžete i projekte”, naveo je tada Licht.

Kablovska mreža AMC u utorak je objavila da će smanjiti broj zaposlenih u Americi za 20 odsto, zbog pritisaka u medijskoj industriji i ekonomske situacije.

Tehnološke kompanije, kao što su Meta (vlasnik Facebooka) i Twitter, također su otpustile značajan dio radne snage.

XS
SM
MD
LG