Linkovi

CNN suspendovao voditelja Chrisa Cuoma jer je pomagao svom bratu - bivšem guverneru New Yorka


Voditelj CNN-a Chris Cuomo na jednoj od debata predsjedničkih kandidata 2020.
Voditelj CNN-a Chris Cuomo na jednoj od debata predsjedničkih kandidata 2020.

CNN je suspendovao jedno od svojih najpoznatijih TV lica, voditelja Chrisa Cuoma zbog toga što je pomagao svom bratu, Andrewu Cuomu, bivšem guverneru države New York optuženom za sekusualno uznemiravanje žena.

Televizija je saopštila da je suspenzija uslijedila poslije objavljivanja novih dokumenata.

"Dokumenti pokazuju veću umiješanost Chrisa Cuoma u taj slučaj nego što je nama bilo poznato. Zbog toga smo ga suspendovali na neodređeno i čekamo dalju evaluaciju", navode u CNN-u.

Papiri koje je objavila državna tužiteljica New Yorka Letitia James​ otkrivaju SMS i druge poruke koje je Chris Cuomo slao svojim novinarskim izvorima, kako bi došao do informacija o ženama koje su optužile njegovog brata za seksualno uznemiravanje.

Bivši guverner New Yorka Andrew Cuomo je bio primoran da podnese ostavku u augustu poslije optužbi za seksualno uznemiravanje. On je sve negirao. Chris Cuomo nije bio dostupan za komentar.

Voditelj emisije na CNN-u u maju je priznao da je prekršio neka pravila kompanije i da je savjetovao svog brata kako da se, sa stanovišta odnosa s javnošću, izbori sa situacijom.

Obavezao se i da neće izvještavati o slučaju svog brata.

CNN je u saopštenju naveo da, iako razume poziciju Chrisa Cuoma i potrebu da porodicu stavi na prvo, a posao na drugo mjesto, novi dokumenti postavljaju "ozbiljna pitanja".

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG