Linkovi

Mostar na CNN-ovoj listi najljepših malih gradova Evrope


Bosnia-Herzegovina - Mostar, Old Town, Old Bridge, summer, heat, tourists, 24Jun2021
Bosnia-Herzegovina - Mostar, Old Town, Old Bridge, summer, heat, tourists, 24Jun2021

CNN je objavio listu najljepših malih gradova Evrope koje vrijedi posjetiti, a među odabranima se našao i Mostar, grad u središtu Hercegovine.

"Mostarski Stari most, ili Stari most, kojeg su izgradile Osmanlije u 16. stoljeću, dugo se smatrao jednim od najboljih primjera balkanske islamske arhitekture", stoji u opisu ispod fotografije Mostara i njegovog prepoznatljivog simbola.

CNN navodi kako je Stari most jedna od najprepoznatljivijih znamenitosti na Balkanu, spomenuo je tradicionalne skokove koji se tu održavaju svake godine, kao i to da je Mostar jedna od stanica svjetski poznate Red Bull Cliff Diving serije.

"Most je srušen u novembru 1993. godine od strane hrvatskih snaga tokom balkanskih ratova. Rekonstruisani most izgrađen je 2004. godine, a danas je Mostar omiljena destinacija u Bosni i Hercegovini i popularno jednodnevno izletište iz Dubrovnika, preko granice u Hrvatskoj", napisao je CNN.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG