Linkovi

Clinton: "Dokumenti na WikiLeaksu neće ni na koji način omesti kontinuitet američke diplomacije"


Državna tajnica Clinton danas u Astani, u Kazahstanu
Državna tajnica Clinton danas u Astani, u Kazahstanu

Na marginama summita OESS-a američka državna tajnica susrela s brojnim čelnicima spomenutim u povjerljivim dokumentima američke diplomacije koji su objavljeni na WikiLeaksu

Na marginama summita Organizacije za sigurnost i suradnju u Europi u Kazahstanu američka se državna tajnica Hillary Clinton susrela s brojnim čelnicima spomenutim u povjerljivim dokumentima američke diplomacije koji su objavljeni na WikiLeaksu. Hillary Clinton je rekla da "curenje" tisuća dokumenata Državnog tajništva neće – citiramo – "ni na koji način" ometati tekuću američku diplomaciju. Državna tajnica je najvidljiviji član administracije predsjednika Obame u osuđivanju neovlašteno procurenih dokumenata na WikiLeaksu. Nazvala je to, između ostalog, "napad" na vanjskopolitičke interese Sjedinjenih Država, njihova savezništva i partnerstva.

Američka državna tajnica Hillary Clinton kaže da OESS treba pojačati svoju ulogu u Afganistanu i promicati ljudska prava po cijeloj toj regiji. Govoreći danas na početku dvodnevnog summita OESS-a, gospođa Clinton je rekla da nesigurna situacija bilo gdje u središnjoj Aziji predstavlja izazov svim članicama i da produženi sukobi ostaju "opasno neriješeni". Više od 60 dužnosnika iz zemalja diljem svijeta okupilo se u Astani, u Kazahstanu, na prvom summitu ove organizacije u posljednjih 11 godina. Američka državna tajnica je izjavila da pojedine zemlje daju doprinos kako bi se pomoglo osigurati i obnoviti Afganistan, ali da OESS treba igrati ulogu u poboljšavanju pogranične sigurnosti i u borbi protiv krijumčarenja droga.

XS
SM
MD
LG