Linkovi

Clinton: Washington nije odlučio treba li libijskim pobunjenicima slati oružje


Sudionici skupa u Londonu na kojem se raspravlja o situaciji u Libiji
Sudionici skupa u Londonu na kojem se raspravlja o situaciji u Libiji

Čelnica američke diplomacije sastala se s čelnikom libijskog oporbenog pokreta, a Sjedinjene Države pripremaju se uputiti izaslanika u Libiju na sastanak s oporbenim snagama na terenu.

Diplomatski predstavnici svjetskih sila, Arapske lige i Ujedinjenih naroda sastali su se u Londonu kako bi postigli dogovor oko političke budućnosti Libije bez njenog trenutnog čelnika Moamara Gadafija.

Sudionici konferencije obećali su da će nastaviti sa zračnim udarima provodeći tako rezoluciju Ujedinjenih naroda koja dopušta uporabu sile za zaštitu civila.

Glavni tajnik svjetske organizacije Ban Ki-moon pozvao je na okončanje borbi između pobunjenika i provladinih snaga.

Na skupu u Londonu sudjeluje više arapskih zemalja uključujući predstavnike Arapske lige.

Američka državna tajnica Hillary Clinton kazala je da su svjetske sile svojom akcijom spriječile masakr, dodajući kako će se zračni udari nastaviti sve dok Gadafi ne ispuni traženja Ujedinjenih naroda.

Šefica američke diplomacije sastala se s čelnikom libijskog oporbenog pokreta, a Sjedinjene Države pripremaju se uputiti izaslanika u Libiju na sastanak s oporbenim snagama na terenu.

Američka administracija inzistira da to ne znači formalno priznanje oporbe.

Državna tajnica Clinton izjavila je da Washington nije donio odluku treba li libijskim pobunjenicima slati oružje, naglasivši također da o tom pitanju na skupu u Londonu nema konsenzusa.

XS
SM
MD
LG