Linkovi

Hillary Clinton ponovila podršku SAD "rješenju s dvije države" za Izraelce i Palestince


U svom govoru pred organizacijom koja lobira za izraelske interese AIPAC, američka državna tajnica jeponovila američku podršku sigurnosti izraelske države, rekavši da Izrael mora učiniti neke teške izbore u interesu mira

Američka državna tajnica Hillary Clinton ponovila je danas američku podršku rješenju s "dvije države" za Izrael i Palestince, rekavši da je predanost Sjedinjenih Država takvom ishodu dovela do osude Washingtona izraelske najave da će izgraditi 1600 novih stambenih jedinica za židovske naseljenike u istočnom Jeruzalemu. U svom govoru danas pred organizacijom koja lobira za izraelske interese AIPAC, gospođa Clinton je također ponovila američku podršku sigurnosti izraelske države, rekavši da Izrael mora učiniti neke teške izbore u interesu mira. Po njenim riječima status quo u regiji nije "održiv".

Govoreći o Iranu, američka državna tajnica je rekla da cilj Sjedinjenih Država nije "povećavanje sankcije", već sankcija čije će se posljedice osjetiti. Hillary Clinton je rekla da bi Iran s nuklearnim oružjem predstavlja prijetnju ne samo Izraelu, već bi osokolio teroriste i potaknuo utrku u naoružanju koja bi destabilizirala cijelu regiju. U govoru pred AIPAC-om ona je dodala da bi takav razvoj događaja bio neprihvatljiv za Sjedinjene Države, Izrael i međunarodnu zajednicu. Američka državna tajnica Hillary Clinton naglasila je da postoji sve veći "međunarodni konsenzus" da se poduzmu koracima za vršenje dodatnog pritiska na Iran, te da se Rusija i Kina približavaju toj mogućnosti.

XS
SM
MD
LG