Linkovi

Hillary Clinton u Sarajevu: Ako možete prevazići podjele, nema granica vašoj budućnosti


Hillary Clinton prilikom otvaranja kompleksa ambasade BiH u Sarajevu
Hillary Clinton prilikom otvaranja kompleksa ambasade BiH u Sarajevu

Američka državna tajnica Hillary Clinton danas je u Sarajevu i zvanično otvorila kompleks veleposlanstva SAD u BiH, razgovarala sa članovima Predsjedništva BiH i u Narodnom pozorištu obratila se studentima i odgovorila na više njihovih pitanja. Prilikom susreta sa studentima gospođa Clinton je posebno naglasila:

„Bosna i Hercegovina, kao jedinstvena država, može imati vrlo snažno prisustvo u Evropi. Vaša različitost biće vaša snaga. Vaš pluralizam biće vaša karta za veće mogućnosti. Vi ćete privući brojnija ulaganja, mnogo više će mladih ljudi biti zainteresirano i željeti da studira, mnogo više će ih htjeti da radi i da investiraju u Bosni i Hercegovini.

Ako možete prevazići podjele, nema granica vašoj budućnosti. A ako ne, bojim se da ćete se tada naći u stanju paralize. A svaki pokušaj podjele zemlje neće uspjeti, jer neće biti priznanja za otcjepljenog, neće biti volje i spremnosti da se prizna i da se sarađuje sa otcjepljenim.

Samo će jedinstvena Bosna i Hercegovina imati sjajnu budućnost.“

Izvještaj o jednodnevnom boravku američke državnice tajnice Hillary Clinton u glavnom gradu BiH koji je pripremio naš dopisnik Tvrtko Milović možete vidjeti i čuti kao sastavni dio naše današnje web stranice.

XS
SM
MD
LG