Linkovi

Nova knjiga Billa Clintona nudi recept kako popraviti gospodarsku situaciju u zemlji


Nova knjiga Billa Clintona nudi recept kako popraviti gospodarsku situaciju u zemlji
Nova knjiga Billa Clintona nudi recept kako popraviti gospodarsku situaciju u zemlji

Natrag na posao u velikoj mjeri promiče ideje koje su u skladu s politikom predsjednika Obame, kao što je paket stimulacije i ulaganja u "zelenu" tehnologiju

Dok se stopa neuposlenosti u Sjedinjenim Državama kreće negdje oko devet posto, bivši američki predsjednik Bill Clinton nudi svoj vlastiti recept kako popraviti gospodarsko stanje u zemlji. Naslov: Natrag na posao.

Prodaja odgovora bivšeg američkog predsjednika na posustalo američko gospodarstvo pod naslovom Natrag na posao glavni je posao u jednoj knjižari u Washingtonu. Kupac Ron Vollins je demokrat koji je razočaran u predsjednika Obamu. Za Billa Clintona kaže da je "dašak svježeg vjetra". "U tome je on u pravu. On nam je donio ekonomski prosperitet, i uzevši to u obzir i uzevši u obzir sadašnju situaciju, naravno da smo zainteresirani za čitanje Bila Clintona".

Natrag na posao u velikoj mjeri promiče ideje koje su u skladu s politikom predsjednika Obame, kao što je paket stimulacije i ulaganja u "zelenu" tehnologiju. Ali bivši predsjednik okrivljuje sadašnjega i demokrate što nisu uspjeli uobličiti središnju poruku kao protutežu na republikanske stavove o niskim porezima i maloj vladi. Matt Dalle predaje povijest i Washington na Sveučilištu Kalifornije. "Bill Clinton u ovoj knjizi izražava ogorčenje koje osjećaju mnogi demokrati. Oni vjeruju da Bijela kuća nije na najbolji način iznijela svoju gospodarsku poruku zemlji. Ogorčeni su time što su republikanci opet u usponu, što je Pokret čajanke postao moćan glas u raspravama o gospodarstvu.

U svojoj knjizi bivši američki predsjednik piše da su prepucavanja oko povećavanja praga zaduženosti učinile da zemlja izgleda "slabo i zbunjeno". Međutim, sad kaže da je bio u krivu kad je sugerirao da je predsjednik Obama mogao to progurati ranije. I Bijela kuća pokušava umanjiti napetost oko toga. "Rekao bih da je ova knjiga vrlo korisna i da potvrđuje pozitivne korake koje poduzima predsjednik Obama".

A kako je do izbora ostalo manje od godinu dana, pogledi Billa Clintona – koji je napustio Bijelu kuću prije jednog desetljeća s proračunskim viškom i stopom neuposlenosti manjom od 4,5 posto – mogli bi nadoliti ulje na vatru sadašnjoj debati o ekonomiji.

XS
SM
MD
LG