Linkovi

Hillary Clinton na turneji medjunarodne promocije svojih memoaraMedijska pažnja je ponovno usmjerena na Hillary Clinton , koja je otpočela promociju svojih memoara u njujorškoj knjižari Barnes & Noble. Na stotine ljudi je stajalo u redu, želeći da pozdrave gospodju Clinton i dobiju njen autogram na primjerak memoara.


"Mislim da je izuzetno pametna i super talentirana, ima toliko iskustva u svim granama vlade, kaže jedna čitateljka koja čeka u redu pred knjižarom.

Politički stručnjaci i novinari kažu da je , kako izgleda, knjiga vrsta uvoda u njenu predsjedničku utrku 2016. godine, iako Clintonova još nije objavila da će se kandidirati. Novinarka lista Washington Post ,Anne Gearan , prati karijeru Hillary Clinton od 90-tih naovamo , i već je pročitala knjigu memoara.Ona kaže:

“Knjiga se završava neodredjenim komentarom o tome hoće li se kandidirati ili ne, navodno da još nije odlučila.

Memoari “Hard Choices” se najviše fokusiraju na odluke Clintonove dok je bila državni sekretar, i govore o stvarima koje su joj posebno bile važne u to vrijeme, od smanjenja siromaštva, do unaprijedjenja položaja žena u svijetu.

Rangita de Silva de Alwis je direktorica projekta Žene u javnoj službi, koji je gospodja Clinton, sa još nekoliko ženskih koledža lansirala 2011. godine.

“Državni sekretar Clinton je uložila puno napora kako bismo pojačali glas žene u cijelom svijetu. Žene jačaju pod njenim vodjstvom. Na nju ne gladju samo kao na Amerikanku, ona pripada svijetu, i gdje god da dodje, žene kažu: Ona je jedna od nas!

“Ne bih mogla zamisliti bolji uzor, boljeg partnera, od moje majke., riječi su koje je nedavno izrekla kćerka Hillary Clinton, Chelsea.

I kćerka Chelsea, i muž, bivši predsjednik Bill Clinton, snažno podržavaju gospodju Clinton. Ona namjerava napraviti pauzu u turneji kako bi se pridružila svojoj obitelji na godišnjem sastanku Clintonove Globalne Inicijative, u Denveru.

Ipak, novinarka Anne Gearan dodaje da Hillary Clinton ne bi smjela uzeti zdravo za gotovo da će turneja i medijska pažnja prema njenim memoarima donijeti samo pozitivne odjeke.

“Sve što Hillary Clinton od sada pa do trenutka kada objavi predsjedničku kandidaturu , bude radila, na neki način će republikanci iskoristiti da je prikažu kao osobu koja ni u kom slučaju nije dobar predsjednički kandidat demokrata., govori Gearan.

Memoari Hillary Clinton su se prodali u 40,000 primjeraka u 24 sata. Oni koji su joj bliski se nadaju da će rast tog broja biti znak sve veće podrške.
XS
SM
MD
LG