Linkovi

Pakistan opovrgava da se među uhićenim doušnicima nalazi jedan pakistanski časnik


Kompleks u Pakistanu u kojem je likvidiran Osama bin LAden
Kompleks u Pakistanu u kojem je likvidiran Osama bin LAden

New York Timesa piše da su pakistanske vlasti uhitile doušnike nakon akcije američkih komandosa na kuću u kojoj se nalazio bin Laden

Pakistanska vojska odbacuje izvješća da je jedan njezin časnik uhićen zajedno s CIA-inim doušnicima koji su pomogli u likvidaciji Osame bin Ladena prošli mjesec. Glasnogovornik pakistanske vojske general bojnik Anthar Abbas danas je rekao da su izvješća o uhićenju časnika "netočna i potpuno bez temelja". Prema danas objavljenom izvješću New York Timesa pakistanska obavještajna služba uhitila je doušnike nakon akcije američkih komandosa 2. svibnja na kuću u kojoj se nalazio Osama bin Laden.

U tom se izvješću kaže da je među uhićenima bio i jedan bojnik pakistanske vojske koji je snimio registarske tablice na automobilima koji su dolazili u bin Ladenovu kuću. Sudbina uhićenika nije poznata. Američki dužnosnici kažu da je direktor CIA-e Leon Panetta pitanje uhićenih doušnika postavio vojnim i obavještajnim dužnosnicima tijekom prošlotjedne posjete Pakistanu.

Pakistanska vojska potvrdila je Glasu Amerike da je došlo do uhićenja, ali je rečeno da nijedan vojni dužnosnik nije pritvoren u vezi s operacijom američkih komandosa prošli mjesec. Glasnogovornica CIA-e rekla je da njena agencija ima jake odnose s pakistanskim kolegama i da se problemi rješavaju kako dolaze.

XS
SM
MD
LG