Linkovi

Dvije žene optužile glumca Chris Notha za seksualno napastvovanje, on odbacuje optužbe


Glumac Chris Noth igra "Zvjerku" u nastavku serijala Seks i grad
Glumac Chris Noth igra "Zvjerku" u nastavku serijala Seks i grad

Dvije neidentifikovane žene optužile su glumca Chrisa Notha, poznatom po ulozi "Zvjerke" u serijalu Seks i grad, da ih je seksualno napastvovao 2004. i 2015. godine.

Tekst je objavljen u magazinu Hollywood Reporter, a Noth je u izjavi listu negirao tvrdnje o napastvovanju i rekao da je odnose sa tim ženama imao uz njihovu saglasnost.

"Optužbe koje su iznijele žene, koje sam upoznao prije mnogo godina ili čak decenija, su lažne. Ne uvijek znači ne i to je linija koju ne prelazim. Takođe, teško je ne primjetiti trenutak kada ove priče izlaze u javnost. Ne znam tačno zašto se pojavljuju sada, ali znam jedno: nisam napastvovao ove žene", naveo je Noth u pisanoj izjavi.

Chris Noth igra u nastavku serijala Seks i grad, koji je počeo da se emituje prije nekoliko nedjelja.

Jedna od žena pod pseudonimom Zoe rekla je da je nju podstaklo pojavljivanje Notha u novoj sezoni serijala i da je njegov lik "bio okidač" da sada izađe u javnost i "prikaže kakav je zaista".

Nije željela da otkrije svoje pravo ime jer, kako kaže, radi u industriji zabave i mogla bi da snosi posljedice.

Ispričala je da je Noth napastvovao u stanu 2004. godine, kada je imao 40, a ona 22. Hollywood Reporter​ objavio je da je prijatelj odveo u bolnicu, poslije napastvovanja, gdje su joj sanirane povrede. Napad je prijavljen policiji, ali je Zoe odbila da imenuje napadača. Dvije godine kasnije, Zoi je išla na savjetovanje u centar za pomoć žrtvama silovanja, što je centar i potvrdio.

Policija Los Angelesa odgovorila je na medijske upite i saopštila da ne postoji nikakva istraga koja se vodi protiv Notha.

Druga žena koja je izašla u javnost ima 31 godinu i novinarka je, a predstavila se pod pseudonimom Lily. Kaže da je Notha upoznala 2015. dok je radila u jednom noćnom klubu u New Yorku. Ispričala je da se osjetila "napadnuto" kada je Noth započeo seksualni odnos sa njom i da je primorao na seks. Nije pozvala policiju, prema riječima njenog prijatelja.

U SMS porukama koje je objavio Hollywood Reporter​, Noth je napisao da mu je "bilo jako zabavno prethodne noći" i da "nije baš siguran kako se ona osjećala".

Lily je odgovorila da je "svakako uživala u njegovom društvu, ali i da se osjetila malo iskorištenom". Kaže i da je odbila da se ponovo vidi sa njim.

Glumica Zoe Lister-Jones​, koja je sa Nothom radila u seriji Red i zakon, oštro je kritikovala glumca u objavi na društvenim mrežama.

"Prošle nedjelje me je prijatelj pitao kako se osjećam što je 'gospodin Zvjerka' umro u novoj sezoni serijala Seks i grad. Rekla sam da mi je, iskreno, laknulo, zato što ne mogu da odvojim glumca od čovjeka, a taj čovek je seksualni predator".

Ona je ispričala da joj je Noth, tokom snimanja, mirisao vrat i rekao da "lijepo miriše".

XS
SM
MD
LG