Linkovi

Powell: Cheneyeve kritike bivše administracije - niski udarci


Powell: Cheneyeve kritike bivše administracije - niski udarci
Powell: Cheneyeve kritike bivše administracije - niski udarci

Bivši državni tajnik tvrdi da Bushova ekipa za nacionalnu sigurnost nije glatko funkcionirala i da je on tražio od predsjednika da riješi problem

Bivši američki državni tajnik Colin Powell izjavio je da su kritike nekadašnjeg dopredsjednika Dicka Cheneya, na račun njega i nekih njegovih kolega, niski udarci i krivo interpretiranje događaja. Cheney je upravo objavio knjigu memoara koja, među ostalim, obrađuje razdoblje uoči i nakon početka rata u Iraku 2003. godine.

Cheney je Powellu zamjerio da svoje stavove nije iznosio tadašnjem predsjedniku Georgeu Bushu već naknadno, u medijima. Powell tvrdi da Bushova ekipa za nacionalnu sigurnost nije glatko funkcionirala te da je on tražio od predsjednika da riješi problem. Kategorično tvrdi da je Bush znao njegovo mišljenje o bilo kojem pitanju koje bi se pojavilo, a odbacio je Cheneyevu tvrdnju kako je on zaslužan za odlazak Powella nakon prvog predsjednikovog mandata.

Gospodin Powell također je odbacio Cheneyevo viđenje da će zbog njegovih memoara u Washingtonu "eksplodirati" neke glave. „Moja glava nije eksplodirala, a nisam primjetio da se to dogodilo ni s drugima u Washingtonu,“ rekao je Powell.

XS
SM
MD
LG