Linkovi

Četvoro mrtvih, uključujući napadača, u pucnjavi na Floridi


Glavni ulaz u Mornaričku vazduhoplovnu bazu Penasakola (Foto: Reuters/U.S. Navy/Patrick Nichols)
Glavni ulaz u Mornaričku vazduhoplovnu bazu Penasakola (Foto: Reuters/U.S. Navy/Patrick Nichols)

Naoružani napadač ubio je tri osobe u mornaričkoj vazduhoplovnoj bazi Pensacola, jednoj od najvećih mornaričkih baza na Floridi, prije nego što su ga pripadnici policije usmrtili, saopštile su lokalne vlasti.

Radi se o drugoj smrtonosnoj pucnjavi u američkom vojnom objektu ove nedelje.

Jedan od šerifovih zamjenika usmrtio je napadača u učionici u bazi, rekao je na konferenciji za novinare šerif David Morgan, koji je odbio da podijeli sa medijim bilo kakve detalje o identitetu osumnjičenog napadača.

"Prolazak kroz mjesto zločina bio je kao na snimanju filma", rekao je šerif Morgan.

Dvojica šerifovih zamjenika su povrijeđena, jedan ranjen u ruku, drugi u koljeno, ali se očekuje da će preživjeti, saopšteno je na konferenciji.

Osam osoba je prebačeno u Baptističku bolnicu, i ukazuje im se pomoć, rekla je portparolka bolnice.

Predsjednik SAD Donald Trump obaviješten je o pucnjavi i prati situaciju, saopštila je Bijela kuća.

U srijedu, mornar je pucao na troje civila u istorijskoj vojnoj bazi Pearl Harbur na Havajima, i a usmrtio je dvoje prije nego što je sebi oduzeo život.

Baza Pensacola nalazi se u blizini granice Floride i Alabame i predstavlja važan objekat za obuku za Mornaricu SAD, au njoj je smještena i čuvena eksadrila Plavi anđeli. Prema podacima na zvaničnom sajtu baze, u njoj je zaposleno 16 hiljada vojnika i 7.400 civila.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG