Linkovi

Četvero studenata Univerziteta Idaho izbodeno nožem


Policajci na mjestu zločina - kompleksu stanova u okviru kampusa Univerziteta Idaho, 13. novembra 2022.
Policajci na mjestu zločina - kompleksu stanova u okviru kampusa Univerziteta Idaho, 13. novembra 2022.

Ubica - ili ubice - koji je nožem usmrtio četvero studenata Univerziteta Idaho - u utorak još nije uhvaćen, zbog čega su mnogi studenti napustili kampus u idiličnom gradiću uprkos uveravanjima policije da nikakva neposredna opasnost ne preti njihovoj zajednici.

Studenti, koji su bili bliski prijatelji, pronađeni su mrtvi u iznajmljenoj kući van kampusa u nedjelju oko podneva, a zvaničnici kažu da su vjerovatno ubijeni nekoliko sati ranije.

Forenzičarka Cathy Mabbutt izjavila je za TV stanicu KXLY iz Spokanea u državi Washington, da je njena preliminarna istraga pokazala da su studenti izbodeni nožem. Nema naznaka da je upotreba narkotika imala ulogu u ubistvu, dodala je ona.

Ubistvo studenata se smatra "izolovanim, ciljanim napadom i nema neposredne opasnosti po širu zajednicu", saopštila je policija u utorak. Nisu navedeni detalji o dokazima ni razlozima za uvjerenje da su studenti bili žrtva smišljenog napada.

Časovi na univerzitetu su otkazani, a studentima poručeno da su im na raspolaganju dodatni čuvari da ih isprate kroz kampus tokom ostatka nedjelje.

Međutim, zbog nedovoljno informacija o uzroku smrti - i činjenice da policija još nije objavila da je došlo do hapšenja - mnogi studenti su odlučili da napuste kampus danima prije praznika Dana zahvalnosti.

Proteklog vikenda, u SAD-u se dogodilo još jedno ubistvo studenata - trojica članova univerzitetskog tima u američkom fudbalu ubijena su u pucnjavi u nedjelju uveče na kampusu Univerziteta Virginia po povratku sa zajedničkog izleta u prilestolnicu Washington, gdje su gledali jednu pozorišnu predstavu.

XS
SM
MD
LG