Linkovi

Milijuni, u Americi i svijetu, pratiti će večeras 47. Super Bowl


Finale profesionalne lige američkog nogometa, poznatije kao Super Bowl – najveći je sportski događaj u Sjedinjenim Državama. I spektakl koji privlači sve više svjetskog gledateljstva.

Očekuje se da će više do 100 milijuna, u Americi i drugim zemljama, pratiti večeras susret između Baltimore Ravensa i San Francisco 49ersa, na 47. Super Bowlu koji se održava u Superdomeu New Orleansa.

Činjenica da momčadi vode dva vrhunska quarterbacka – Joe Flacco i Colin Kaepernick, da je to posljednja utakmica u karijeri jedne od najvećih legendi – linebackera Raya Lewisa, da će utakmica biti “obiteljska stvar” jer glavni su treneri dva brata – John (Ravens) i Jim Harbaugh (49ers), pridonosi atraktivnosti ovogodišnjeg Super Bowla.

Iako se braća, inače dvojica od najboljih trenera, trude ne pridavati veliku važnost činjenici da je ovo prvi put u povijesti NFL-a, ali i u tri druge vodeće američke sportske lige – hokej, baseball i košarka – da su treneri finalista dva brata, medijima i javnosti je priča itekako privlačna.

Tokom TV-prijenosa veliku pažnju privlače i multimilijunske reklame. Alicia Keys otpjevat će američku himnu, a tijekom poluvremena zabavu pružiti Beyoncé, a govori se da će joj se pridružiti i kolegice iz bivšeg benda Destiny’s Child.
XS
SM
MD
LG