Linkovi

BiH

Centralna izborna komisija novčano kaznila Dodika, SNSD, SDA i njihovog kandidata Gutića


Milorad Dodik, predsjednik RS i kandidat za člana Predsjedništva BiH
Milorad Dodik, predsjednik RS i kandidat za člana Predsjedništva BiH

Centralna izborna komisija na današnjoj sjednici je donijela odluka o kažnjavanju Milorada Dodika, predsjednika RS i kandidata za člana Predsjedništva BiH, ali i njegove stranke SNSD. Kažnjena je i SDA i njihov kandidat za Skupštinu Tuzlanskog kantona Bego Gutić.

Zbog govora mržnje, Dodik je kažnjen sa 5.000 KM, a SNSD sa 7.000 KM.

Dodik je kažnjen zbog predizbornog govora u kojem se osvrnuo na Dražena Dunđera, kandidata za poslanika u Narodnoj skupštini RS, i Davora Dragićevića, oca ubijenog Davida Dragičevića.

„Čuo sam da mi ovdje ovaj neki Dunđer prijeti, meni. Kažem da se prestane za....vati, da se ja ne bi za....vao s njim. Kaže, jedini način da se zaustavi Milorad Dodik i da ne pobijedi, je dan onaj u Banja Luci kao nešto da uradi. Šta će on uraditi? Iznio krevet na Trg i misli da je frajer. Osmoga više neće biti ovdje”, govorio je Dodik na skupu.

Bego Gutić je kažnjen, jer je, kako prenosi portal Klix, na predizbornom skupu vrijeđao kandidatkinu PDA (Pokret demokratske akcije) za Federalni parlament. „Takva nam je ova bivša predsjednica koja je sve stekla preko kreveta”, govorio Gutić, prenosi Klix.

Gutić i SDA su kažnjeni sa po 5.000 KM.

XS
SM
MD
LG