Linkovi

Američki regulatori preporučuju da samo vakcinisani putnici idu na krstarenje


Arhiv - Kruzeri usidreni u Miamiju, na Floridi.
Arhiv - Kruzeri usidreni u Miamiju, na Floridi.

Američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) ublažili su upozorenje za putovanja na kruzerima sa najvišeg četvrtog nivoa na treći, dok se operateri pripremaju za ljetnja krstarenja iz američkih luka.

Također su peporučili da građani, koji nisu u potpunosti imunizovani izbjegavaju krstarenja, i da se putnici testiraju 1 do 3 dana prije i 3 do 5 dana poslije puta.

Izmjenjene smjernice objavljene su nakon što su dva putnika na kruzeru Celebrity Millennium kompanije Royal Caribbean Group bili pozitivni na koronavirus, dok je širenje zaraze među posadom broda Odyssey of the Seas primoralo kompaniju da odloži dugo očekivanu plovidbu.

Američke regulatorne vlasti su prethodno, nakon slučajeva brzog širenja zaraze prošle godine, upozoravale putnike da u potpunosti izbjegavaju krstarenja.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG