Linkovi

Broj žrtava poplava u kineskoj Henan provinciji premašio 300


FILE - A man pushes a scooter through floodwaters in Xinxiang in central China's Henan Province, July 26, 2021.
FILE - A man pushes a scooter through floodwaters in Xinxiang in central China's Henan Province, July 26, 2021.

Broj smrtnih slučajeva od prošlomjesečnih poplava u središnjoj kineskoj provinciji Henan porastao je u ponedjeljak na 302, rekli su dužnosnici, trostruko u odnosu na 99 koliko je prijavljeno prošlog tjedna, a većina smrtnih slučajeva prijavljena je u glavnom gradu provincije Zhengzhou.

U Zhengzhouu, gradu od 12 milijuna koji leži uz Žutu rijeku, broj poginulih iznosio je 292, uključujući 14 koji su poginuli kada je poplavljena linija podzemne željeznice. Ukupno je 39 ljudi poginulo u podzemnim područjima u Zhengzhouu, uključujući garaže i tunele.

Tijekom tri dana prošlog mjeseca u Zhengzhou je palo 617,1 mm (24,3 inča) kiše, što je gotovo ekvivalent godišnjem prosjeku od 640,8 mm, uzrokujući štetu i poremećaje u gradu koji je veliko transportno i industrijsko središte.

Od 50 nestalih u provinciji Henan, 47 je iz Zhengzhoua, rekli su lokalni dužnosnici na brifingu u ponedjeljak.

Izravni gospodarski gubici u Henanu dosegli su 114,27 milijardi juana (18 milijardi dolara), a pogođeno je više od 580.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Kinesko državno vijeće priopćilo je kako će uspostaviti tim za istraživanje katastrofe u Zhengzhouu i smatrat će dužnosnike odgovornima ako se utvrdi da su prekršili svoju dužnost, izvijestila je službena novinska agencija Xinhua.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG