Linkovi

Britney Spears - nije samo muzička zvijezda, već i autorica bestsellera


Britney Spears
Britney Spears

Memoari pjevačice Britney Spears "Žena u meni" prodati su u 1,1 milion primjeraka samo u SAD tokom prve nedjelje.

"Unijela sam svoje srce i dušu u memoare i zahvalna sam svojim fanovima i čitaocima širom svijeta na njihovoj nepokolebljivoj podršci", rekla je Spears u saopštenju koje je objavila izdavačka kuća Simon & Schuster.

Podaci o prodaji obuhvataju porudžbine u pretprodaji, prodaju štampanog izdanja, e-knjige i audio knjige.

"Žena u meni", objavljena je 24. oktobra, a kritičari su je hvalili kao ubjedljiv prikaz njenog uspona do svjetske slave i njenih sadašnjih borbi, uključujući starateljstvo koje je godinama davalo njenom ocu kontrolu nad brojnim aspektima njenog života i otkriće da je abortirala dok je bila u vezi sa Justinom Timbrelakeom prije više od 20 godina.

Na dan objavljivanja, Spears je na Instagramu objavila da je njena knjiga predstavlja "najprodavanije memoare slavnih ličnosti u historiji". To nije, do sada, čak ni najprodavaniji memoar 2023.

"Žena u meni", koju Spears nije reklamirala mnogo van Instagrama, bila je najprodavanija prošle nedjelje. Ali memoari princa Harryja, koji su objavljeni u januaru, prodati su u 1,6 miliona američkih primjeraka tokom prve nedjelje.

Memoari Spears su pomogli da se snažno podstakne strimovanje i prodaja u njenom muzičkom katalogu, navodi Luminate, kompanija za analizu muzike i zabave. U jednom danu prošle nedjelje, od ponedjeljka do utorka, katalog Spears je skočio za 18,2 odsto u strimovima na zahtev i 36,8 odsto u prodaji albuma.

Brojevi su nastavili da rastu narednih dana. Prema kompaniji Luminate, njeni strimovi u SAD su porasli za 24 odsto u odnosu na prethodnu nedjelju - sa 16 miliona na 19,8 miliona; prodaja njenih albuma porasla je za 61,4 odsto, a digitalna za 49 odsto.

  • 16x9 Image

    ASSOCIATED PRESS (AP)

    Associated Press (AP) je neprofitna nezavisna globalna novinska organizacija sa uredima u preko 100 zemalja. Osnovana 1846. godine,  licencira svoje činjenično izvještavanje medijima širom svijeta.

XS
SM
MD
LG