Linkovi

Britanska kraljica pozitivna na COVID-19


Arhiva - Britanska kraljica Elizabeta stiže na proslavu, u Bekingemskoj palati u Londonu, 29. maja 2019.
Arhiva - Britanska kraljica Elizabeta stiže na proslavu, u Bekingemskoj palati u Londonu, 29. maja 2019.

 Kraljica Elizabeta (95) pozitivna na COVID-19 i ima blage simptome, te očekuje da će nastaviti sa laganim dužnostima ove nedelje, saopštila je u nedelju Bakingemska palata.

"Kraljica je danas bila pozitivna na Kovid", saopštila je palata. "Njeno veličanstvo ima simptome nalik na blagu prehladu, ali očekuje da će nastaviti sa lakim dužnostima u Vindzoru tokom naredne nedelje".

"Nastaviće da dobija medicinsku pomoć i poštovaće sve odgovarajuće smjernice", saopštila je Palata.

Čarls (73), prijestolonasljednik, ranije ovog mjeseca povukao se sa događaja nakon što se drugi put zarazio koronavirusom. Izvor iz Palate rekao je da je se Čarls sastao sa kraljicom nekoliko dana ranije.

Zdravlje kraljice, najstarijeg i najduže vladajućeg monarha na svijetu, bilo je u centru pažnje otkako je prošlog oktobra provela noć u bolnici zbog neutvrđene bolesti, a zatim su joj ljekari savjetovali da se odmori.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG