Linkovi

Britanska drama "Kraljev govor" vodi u nominacijama za Zlatni globus


Colin Firth i Helena Bonham Carter u filmu "The King's Speech," "Kraljev govor"
Colin Firth i Helena Bonham Carter u filmu "The King's Speech," "Kraljev govor"

Osim "Kraljevog govora," za najbolju dramu nominirani su filmovi "Crni labud," priča o Facebooku "Društvena mreža," triler "Inception" i sportska priča "The Fighter"

Britanska drama "Kraljev govor" dobila je sedam nominacija za Zlatni globus i vodi u utrci za drugu najprestižniju holivudsku godišnju filmsku nagradu. Osim "Kraljevog govora," za najbolju dramu nominirani su filmovi "Crni labud," priča o Facebooku "Društvena mreža," triler "Inception" i sportska priča "The Fighter."

Za najbolje glumce u kategoriji drame nominirani su James Franco za ulogu u filmu “127 sati,” Jesse Eisenberg za “Društvenu mrežu,” Colin Firth za “Kraljev govor,” Ryan Gosling za “Blue Valentine” te Mark Wahlberg za ulogu u filmu “The Fighter.”

U istoj kategoriji nominirane su glumice:

Halle Berry za film “Frankie and Alice,” Nicole Kidman za “Rabbit Hole,” Jennifer Lawrence za “Winter`s Bone,” Natalie Portman za “Black Swan” te Michelle Williams za ulogu u filmu „Blue Valentine.“

Za najbolju komediju ili mjuzikl nominirani su "Alisa u zemlji čudesa," "Burleska," "The Kids Are All Right," "Red" i "Turist."

Zanimljivo je da će Johnny Depp biti konkurencija sam sebi. Naime, nominiran je za najboljeg glumca u kategoriji komedije ili mjuzikla. Riječ je o filmovima “Alisa u zemlji čudesa” i “Turist.”

Za najbolju TV komediju natječu se "30 Rock," "The Bing Bang Theory," "The Big C," "Glee," "Modern Family" i "Nurse Jackie."

Za najbolju TV dramu nominirani su "Mad Men," "Dexterm Boardwalk Empire," "The Good Wife" i "The Walking Dead."

Svečana 67. dodjela Zlatnoga globusa, kojeg dodjeljuje holivudska Udruga stranih novinara, održat će se 16. siječnja, vodit će je komičar Ricky Gervais, a prenosit će se u više od 160 zemalja. Zlatni Globus je tradicionalno dobar pokazatelj i za najveću filmsku nagradu – Oscar.

XS
SM
MD
LG