Linkovi

Britanija: U kamionu pronađena tijela kineskih državljana


Police is seen at the scene where bodies were discovered in a lorry container, in Grays, Essex, Britain October 23, 2019. REUTERS/Peter Nicholls
Police is seen at the scene where bodies were discovered in a lorry container, in Grays, Essex, Britain October 23, 2019. REUTERS/Peter Nicholls

Britanski mediji javili su danas da su 39 osoba čija su tijela pronađena u prikolici kamiona nedaleko od Londona bili Kinezi, javlja Reuters.

Britanska policija pronašla je tijela odraslih muškaraca i tinejdžera u prikolici kamiona u Graysu oko 32 kilometra od centra Londona.

Policija još nije identifikovala žrtve, ali je britanski portal ITV naveo da su sve bile kineski državljani.

Policija je uhapsila dvadesetpetogodišnjeg vozača kamiona iz Portadowna u Sjevernoj Irskoj pod sumnjom za ubistvo. Izvor blizak istrazi navodi da je u pitanju Mo Robinson iz Sjeverne Irske.

BBC ranije je javio da je policija izvršila pretrese na dvije lokacije u Sjevernoj Irskoj.

Prema podacima policije, kamion je stigao na dokove u Essexu na jugu Engleske iz Zeebruggea u Belgiji, a tijela su pronađena samo sat vremena kasnije.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG