Linkovi

Britanija: Ruske snage povratile "zamah" u napadima na Bahmut


Arhiv - Pripadnici ukrajinske tenkovske jedinice u zaklonu u bunkeru u Bahmutu.
Arhiv - Pripadnici ukrajinske tenkovske jedinice u zaklonu u bunkeru u Bahmutu.

Rusija je nedavno povratila izvjestan "zamah" u borbi za Bahmut, saopštilo je u petak Britansko ministarstvo odbrane u svom dnevnom izvještaju sa obavještajnim podacima o ruskoj invaziji na Ukrajinu.

U izvještaju se navodi da su ruske snage "vrlo vjerovatno napredovale" do centra grada Bahmuta i zauzele zapadnu obalu istoimene rijeke. Takođe se navodi da su snage grupe Wagner i komandanti ruskog Ministarstva odbrane "pauzirali svoje nesuglasice i poboljšali saradnju".

Ruske snage zauzele su zapadnu obalu rijeke Bahmutke, ugrožavajući ključni put snabdijevanja Ukrajine, saopštilo je Ministarstvo.

"Rusija je ostvarila dalji napredak i sada je vrlo vjerovatno napredovala u centar grada... Ključni ukrajinski put snabdijevanja 0506 zapadno od grada je vjerovatno ozbiljno ugrožen", navode Britanci.

  • 16x9 Image

    GLAS AMERIKE

    Glas Amerike pruža vijesti i informacije na više od 40 jezika procijenjenoj sedmičnoj publici od preko 326 miliona ljudi. Priče sa autorskim linijama GLAS AMERIKE djelo su više novinara VOA i mogu sadržati informacije iz izveštaja agencija vijesti.

XS
SM
MD
LG