Linkovi

Britanija odgodila ukidanje restriktivnih mjera


London, 7. juni 2021.
London, 7. juni 2021.

Britanski zvaničnici potpisali su odluku o odlaganju ograničenja uvedenih usljed epidemije korona virusa.

Vladini izvori rekli su za britanski servis BBC da će najnovija pravila ostati na snazi još četiri nedjelje nakon ovog datuma. To znači da će noćni klubovi ostati zatvoreni i zaposleni će biti pozvani da i dalje rade od kuće kad god je to moguće.

Očekuje se da će premijer Boris Johnson kasnije u toku dana (14. juni) saopštiti ovu odluku na konferenciji za novinare.

Mnogi naučnici su zatražili odgodu ponovnog otvaranja kako bi se omogućilo vakcinaciju više ljudi i administriranje druge doze usred sve većih slučajeva varijante virusa Delta.

Ministar zdravstva Velike Britanije Edward Argar rekao je za BBC da ne može da potvrdi odgodu prije premijerove najave, te navodi da je došlo do "zabrinjavajućeg povećanja" u slučajevima varijante Delta i da hospitalizacije "počinju da rastu".

Najteži su slučajevi bili među nevakcinisanim osobama ili onima koji su primili samo jednu dozu, rekao je Argar. Rekao je da će prema trenutnim stopama vakcinacije u naredne četiri nedelje moći da se primijeni gotovo 10 miliona doza druge vaccine kako bi se povećala zaštita.

XS
SM
MD
LG