Linkovi

Brisel odbacio zahtjev Holandije da suspenduje bezvizni režim Albaniji


Evropska komisija odbacila je kao neosnovan zahtjev holandske vlade da suspenduje bezivizni režim za građane Albanije.

Albanija ispunjava kriterijume za viznu liberalizaciju, saopšteno je 3. jula u Briselu kao odgovor na zahtjev Vlade Holandije.

"Nakon pažljive procjene sadržaja prijave primljene od Holandije i na osnovu raspoloživih informacija i relevantnih podataka, Komisija smatra da u sadašnjoj situaciji nisu ispunjeni uslovi za pokretanje mehanizama za suspenziju režima slobodnog kretanja. Komisija će nastaviti pažljivo da prati ispunjavanje standarda za viznu liberalizaciju, kako za Albaniju tako i za druge zemlje koje su u bezviznom režimu", navedeno je u Komisiji.

Holandska vlada tražila je ponovno uvođenje viza za građane Albanije, u strahu od rastućih kriminalnih aktivnosti albanskih državljana u toj zemlji kako bi ih spriječila da se slododno kreću po šengenskoj zoni.

  • 16x9 Image

    RADIO SLOBODNA EVROPA RFE/RL

    Misija Radija Slobodna Evropa/Radio Liberty je da širenjem informacija i ideja promoviše demokratske vrijednosti i institucije: RFE/RL pruža objektivne vijesti i analize o domaćim i regionalnim pitanjima važnim za demokratske i tržišne reforme.

XS
SM
MD
LG