Linkovi

Brian Wilson na svom najnovijem albumu obradio popularne skladbe Georgea Gershwina


Brian Wilson na svom najnovijem albumu obradio popularne skladbe Georgea Gershwina
Brian Wilson na svom najnovijem albumu obradio popularne skladbe Georgea Gershwina

Brian Wilson Gershwina smatra ‘izumiteljem’ popularne glazbe. Kaže da je Gershwin imao talent posebno za melodiju, s kojim se nitko ne može porediti, i zato je njegova glazba vrlo pristupačna i uvijek popularna

Nikad se ne zna što se može očekivati od pjevača Briana Wilsona. Na najnovijem albumu, pjevač Beach Boys-a obradio je neke od najpopularnijih melodija Georgea Gershwina.

Brian Wilson veliki je obožavatelj Georgea Gershwina. Kao vrlo mlad, čuo je njegove klasike poput “I’ve Got a Crush On You” i “Rhapsody In Blue.” Prije godinu dana, počeo je planirati snimanje albuma s Gershwinovim skladbama. Od nositelja autorskih prava dobio je dozvolu, kao i podršku od izdavačke kuće Disney Records. Na albumu, Brian Wilson je izvođač i aranžer 12 Gershwinovih klasika, a dovršio je i dvije Gershwinove skladbe, “The Like In I Love You” te “Nothing But Love.”

Brian Wilson sebe navodi kao suradnika na skladbi “Nothing but Love,” koju je sam dovršio. Naime, kada je, 1937., u trideset osmoj godini preminuo, George Gershwin iza sebe je ostavio više od 100 neodvršenih djela.

Brian Wilson Gershwina smatra ‘izumiteljem’ popularne glazbe. Kaže da je Gershwin imao talent posebno za melodiju, s kojim se nitko ne može porediti, i zato je njegova glazba vrlo pristupačna i uvijek popularna.

Brian Wilson, koji je izdao više od 10 solo albuma od kada je, 1988. godine, napustio “The Beach Boyse,” dodaje da je ovo najduhovniji projekt na kom je ikada radio. Prvi od šest koncerata Brian Wilson će održati u Australiji 29. listopada. Uz to, najavljeni su još koncerti sa sastavima Chicago i America te s Peterom Framptonom. I za kraj, s albuma “Brian Wilson Reimagines Gershwin” poslušajmo skladbu “Love is Here to Stay.”

XS
SM
MD
LG