Linkovi

Univerzitet u Louisijani stvorio čudesni koktel protiv raka dojke


Naučnici na državnom univerzitetu savezne države Louisiana su saopćili da je koktel napravljen od sastojaka koje prirodno postoje u odredjenim biljkama, ubio sve ćelije raka dojke tijekom njihovog istraživanja, bez toksičnih nuz pojava na zdravim ćelijama.

Tim Univerziteta je testirao 6 do sada poznatih zaštitnih kemijskih sastojaka iz turmerika, soje, brokolija, groždja i čaja. Sama po sebi, ni jedna od ovih biljaka nije bila efikasna u borbi proti raka, Medjutim, iskombinirane zajedno, one su zaustavile rast ćelija raka dojke u laboratorijskim istraživanjima za više od 80 posto, a na kraju su izazvale i proces koji je doveo do odumiranja ćelija raka. Slijedeći korak je vidjeti da li ovi smješani sastojci mogu spriječiti samo stvaranje tumora i njegov rast kod miševa.

Dr. Madhwa Raj, koji je predvodio studiju objavljenu u Žurnalu o raku, ukazuje na to da su svi sastojci došli iz hrane koju ljudi jedu svaki dan, ali ih je potrebno uzimati zajedno u mnogo većim količinama nego što osoba može dobiti kroz uobičajenu ishranu. Zbog toga što doktor Raj vjeruje da ovo istinski može pomoći ženama, on je ustanovio jednu biotehnološku kompaniju kako bi ovaj super-koktel mogaoi biti predstavljen na tržištu kao hranjivi dodatak u cilju zdravlja dojke - a što ne bi zahtijevalo specijalno odobrenje Američke Administracije za hranu i lijekove.
XS
SM
MD
LG