Linkovi

BP prijavio rekordni kvartalni gubitak i smijenio čelnog izvršnog dužnosnika


Tonyja Haywarda – kojeg je američka javnost smatrala odveć neosjetljivim za tešku situaciju u Meksičkom zaljevu – zamijenit će Robert Dudley, koji posljednjih mjeseci vodi napore BP-ja u sanaciji južne obale Sjedinjenih Država

Britanska naftna korporacija BP imala je u posljednjem poslovnom kvartalu rekordne gubitke. Također, objavljena je i smjena njezinog čelnog izvršnog dužnosnika Tonyja Haywarda.

U drugom tromjesečju ove godine, BP je zabilježio gubitak od 17 milijardi dolara, prvenstveno uslijed ekološke nesreće u Meksičkom zaljevu. Uprava BP-ja objavila je da je ovaj gubitak dio većeg gubitka od više od 32 milijarde dolara, koliko se smatra da će koštati sanacija regije u kojoj se prije više od tri mjeseca počela izlivati nafta.

Britanska firma namjerava u sljedećih godinu i pol prodati svoje nekretnine u vrijednosti od nekih 30 milijardi dolara. Tim će se novcem, među ostalim, popuniti i fond iz kojeg će biti isplaćivana odšteta žrtvama ove ekološke nesreće.

Tonyja Haywarda – kojeg je američka javnost smatrala odveć neosjetljivim za tešku situaciju u Meksičkom zaljevu – zamijenit će Robert Dudley, koji posljednjih mjeseci vodi napore BP-ja u sanaciji južne obale Sjedinjenih Država.

XS
SM
MD
LG