Linkovi

BP usmjerava dio nafte iz bušotine u Meksičkom zaljevu na tanker


Ministar parkova i prirodnih bogatstava Ken Salaza i ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano kažu da neće mirovati dok BP permanentno ne zatvori bušotinu i očisti naftnu mrlju

Britanska naftna kompanija British Petroleum kaže da sad "hvata" jednu petinu sirove nafte koja curi iz bušotine u Meksičkom zaljevu. Govoreći danas na američkoj TV mreži NBC glavni direktor ove kompanija Doug Suttles izjavio je skoro dva kilometra duga cijev "hvata" oko tisuću barela dnevno iz bušotine i prebacuje ga na tanker koji se nalazi na površini. Suttles je dodao kako se nada da će njegova kompanija povećati uhvaćenu količinu nafte i da će biti u stanju kasnije ovaj tjedan zaustaviti curenje u potpunosti.

Međutim, američki dužnosnici kažu da nisu zadovoljni s nastojanjima koja BP poduzima na ograničavanju istjecanja nafte, dodajući kako ova tehnika ne predstavlja rješenje za problem. Ministar parkova i prirodnih bogatstava Ken Salaza i ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano kažu da neće mirovati dok BP permanentno ne zatvori bušotinu i očisti naftnu mrlju.

XS
SM
MD
LG