Linkovi

Bostonski maraton otkazan prvi put u istoriji


Trkači na 123. Bostonskom maratonu, 15. aprila 2019.
Trkači na 123. Bostonskom maratonu, 15. aprila 2019.

Bostonski maraton, koji je trebalo da bude održan u aprilu, a onda je odložen zbog pandemije COVID 19 za septembar, sada je potpuno otkazan prvi put u istoriji, saopštili su organizatori.

Trka, koja se održava od 1897. smatra se najprestižnijim maratonom na svijetu i svake godine privuče oko 30.000 trkača iz celog svijeta.

"Naš glavni prioritet je zdravlje naše zajednice - našeg osoblja, učesnika, volontera i gledalaca", izjavio je Tom Grilk, direktor Bostonske atletske asocijacije koja organizuje Bostonski maraton.

Gradonačelnik Bostona Marti Volš saopštio je na Tviteru da trka, koja privlači kako Olimpijce i profesionalne trkače tako i brojne amatere - nije moguća ove godine.

"Dok nam je cilj i nada da ćemo ostvariti napredak u suzbijanju virusa i oporavku ekonomije, ne bi bilo odgovorno niti realistično da trku održimo 14. septembra ili u bilo koje drugo vreme ove godine", izjavio je Volš.

Trka od 42 kilometra, koja počinje u predgrađu, Hopkintonu a završava se u centru Bostona, je prvi od šest velkih svjetskih maratona koji je otkazan zbog izbijanja COVID-19.

  • 16x9 Image

    REUTERS

    Reuters je novinska agencija osnovana 1851. godine u vlasništvu Thomson Reuters Corporation sa sjedištem u Torontu, Kanada. Jedna od najvećih svjetskih agencija vijesti, pruža finansijske vijesti, kao i međunarodno pokrivanje na preko 16 jezika za više od 1000 novina i 750 emitera širom svijeta.

XS
SM
MD
LG