Linkovi

Jedan osumnjičeni ubijen; drugi još na slobodi


Jedna od fotografija osumnjičenih
Jedna od fotografija osumnjičenih
Nakon burne noći, policija savezne države Massachusetts je saopćila da je jedan osumnjičenik za bostonski teroristički napad ubijen, a drugi je još uvijek na slobodi u trenutno za njim traje masovna potraga.

Federalne vlasti su objavile fotografije i video snimak dvojice osumnjičenih; policija sada kaže da je osumnjičenik s bijelom kapom na snimku u bijegu, i za njim traje masovna policijska potraga. Vjeruje se da je osumnjičenik naoružan i vrlo opasan.

Istražitelji su takodjer potvrdili da su ova dvojica osumnjičenih za teroristički napad, krivi i za ubojstvo jednog policajca noćas, u vatri koja se otvorila izmedju vlasti i osumnjičenika. Do sukoba je došlo na kampusu Instituta za tehnologiju Massachusetts-a (MIT), nakon čega je jedan osumnjičeni teško ranjen i potom umro u bolnici , a drugi pobjegao ukradenim automobilom.Novinska agencija AP navodi da su osumnjičenici braća i iz Čečenije.

Osumnjičenik u bijegu je bacio eksploziv iz automobila, na policiju koja ga je pratila. Sve se dogodilo u gradiću Watertown.
XS
SM
MD
LG