Linkovi

Prebrojano preko 90 posto glasova, velika pobjeda SDP-a BiH


Doktor Zlatko lagumžija, Predsjednik BH Socijal Demokrata

"Sada je već izvjesno da je ovaj odziv najveći od 2002. od kada postoji institucija Centralna izborna komisija BiH. S ovim smo izuzetno zadovoljni jer smo uložili mnogo truda u animiranje birača", kazala je Irena Hadžiabdić, predsjednica Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Centralna komisija je primila sveukupno 52 prigovora kada je u pitanju regularnost izbora, ali se uglavnom radi o manjim incidentima , te odredjeni broj prigovora o kršenjima izborne šutnje.

Prema posljednjim informacijama CIK-a, blizu 60 posto registriranih glasača u BiH su izašli na izbore.

Rukovodstvo Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine nešto iza ponoći obratilo se prisutnima u svom izbornom štabu i proglasilo apsolutnu pobjedu SDP-a na Općim izborima u Bosni i Hercegovini.

"Ovo je najveća pobjeda SDP-a od 1945.", kazao je sinoć predsjendik SDP-a BiH, doktor Zlatko Lagumdžija, proglašujući, negdje iza ponoći pobjedu svoje stranke na izborima.

Doktor Lagumžija je rekao da od danas BH Socijal Demokrati kreću na posao za svakoga gradjanina u BiH, a ne samo za one koji su bodrili i glasali za SDP. Inače, sada se već sigurno znaju članovi Predsjedništva BiH, a oni su:
Bakir Izetbegović , SDA, sa pokupljenih 34,82 posto Željko Komšić, SDP BiH sa 60,99 posto glasova, te kao srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović , SNSD, sa 49,90 posto glasova.

XS
SM
MD
LG