Linkovi

BiH: Još jedna godina nazadovanja


BiH: Još jedna godina nazadovanja
BiH: Još jedna godina nazadovanja

Kvalitet života u Bosni i Hercegovini je u 2010. godini lošiji nego prošle godine, a razlike su veoma uočljive u pojedinim opštinama, bez obzira na entitet. U godini krize, posebno je uočljivo povećanje sredstava koja troši administracija.

To je suština izvještaja koji su, na osnovu istraživanja u 14 opština Bosne i Hercegovine, sačinili predstavnici nevladine organizacije Centri civilnih inicijativa.

U tom izvještaju konstatuje se da je nezaposlenost u porastu, baš kao i cijene komunalija, te da je zbog slabijeg punjenja budžeta u mnogim opštinama došlo do smanjenja izdvajanja sredstava za obrazovanje. Velike razlike su prisutne u kvalitetu zdravstvene zaštite, a sve je izvjesnije da budžeti pojedinih opština neće biti dovoljni da pokriju sve veća socijalna potraživanja.

Predstavnici Centara civilnih inicijativa na osnovu svojevrsne anketu među građanima posmatranih opština ocijenili da se najkvalitetnije danas živi u Trebinju, Širokom Brijegu i Novom Sarajevu.

Detaljnije u izvještaju našeg dopisnika Dragan Stegića koji možete čuti i pogledati u okviru današnjeg izdanja naše web stranice.

XS
SM
MD
LG