Linkovi

"Born Free" - prvi album Kid Rocka u više od tri godine


"Born Free" - prvi album Kid Rocka u više od tri godine
"Born Free" - prvi album Kid Rocka u više od tri godine

Kid Rock kaže da je katalist za ovaj album bio Detroit, odnosno njegovo poimanje svijeta iz perspektive toga grada: “Dok sam u posljednjih nekoliko godina gledao ekonomsku propast i gubitke radnih mjesta, želio sam napraviti album koji bi odražavao vrijeme u kojem živimo, no i dalje imao duha.”

Kid Rock svoj najnoviji album „Born free” opisuje kao organski rock and roll baziran na bluesu.

“Born Free” prvi je album Kid Rocka u više od tri godine. Napustio je svoj dom u Detroitu, u saveznoj državi Michigan, i zaputio se u Los Angeles, kako bi tamo snimio kolekciju s poznatim producentom Rickom Rubinom. No, to ne znači da ga je duh američkog Srednjeg zapada napustio za vrijeme snimanja.

Kaže da je katalist za ovaj album bio Detroit, odnosno njegovo poimanje svijeta iz perspektive toga grada: “Dok sam u posljednjih nekoliko godina gledao ekonomsku propast i gubitke radnih mjesta,” dodaje on, “želio sam napraviti album koji bi odražavao vrijeme u kojem živimo, no i dalje imao duha.”

Samo jedan član sastava Kid Rocka, Twisted Brown Trucker, pojavljuje se na ovom albumu. Gitarist Marlon Young pridružuje se sastavu kojeg je stvorio Rick Rubin i u kojem su bubnjar Red Hot Chilli Peppersa, Chad Smith, klavijaturst sastava The Heartbreakers, Benmont Tench, te guitarist Mat Sweeney, iz njujorškog rock sastava Chavez, kao i David Hidalog iz Los Lobosa.

Kid Rock na nekoliko je pjesama surađivao s rock, pop, country i rap umjetnicima, kao što su Bob Seger, Sheryl Crow, Trace Adkins te nešto neobičnija suradnja s country zvijezdom Martinom McBride, raperom T.I.-em, i Zacom Brownom, za kojeg Kid kaže da mu jedan od najdražih novih umjetnika.

XS
SM
MD
LG